Business

Vertrouwen is alles

Ik had twee klanten en een maandsalaris aan buffer op de bank. Dat was de situatie toen ik mijn baan opzegde en fulltime ging ondernemen. Niet het perfecte moment zou je zeggen en toch voelde de timing wel zo. Toch wist ik dat ik toen moest springen.

Omdat de koek op was in mijn toenmalige baan, maar vooral omdat ik ineens 100% vertrouwen voelde. De wens om voor mezelf te starten was er al langer. Alleen ontbrak het me aan voldoende rust en lef voor de keuze.

Achteraf denk ik dat dat vooral te maken had met mijn WHAT. Je leest het goed, niet mijn WHY, maar mijn WHAT. Ik wilde al langer ondernemen maar wist gewoon niet zo goed WAT ik wilde doen. Tot ik met de coachopleiding van Dolly begon en ineens mogelijkheden zag.

Ik ging coach worden, besloot ik. Daar kon ik een business mee bouwen. Hop, naar de KvK en gaan. Parttime, naast mijn baan.

Maar na een tijdje coachen merkte ik: ik kan dit, maar ik word er niet bijzonder blij van. Het klopte nog niet helemaal. Tot ik een aanvraag kreeg voor een schrijfklus. Redelijk random, want dit stond niet in mijn ‘etalage’. Een vacaturetekst was het en ik zag meteen wat er miste. Het was onduidelijk, stoffig en vrij inspiratieloos in elkaar geflanst.

In een uur of anderhalf toverde ik ‘m om in iets veel aantrekkelijkers. Fris, to the point, helemaal in de juiste stijl. Aldus mezelf, maar vooral aldus die klant. Toen begon het heel langzaam maar onmiskenbaar te dagen. Dat het altijd schrijven was geweest. Taal, woorden en verhalen. Marketing en communicatie. Al die ingrediënten in de mix. Mijn unieke blend. 

Dat klopte ineens wel. Ik ging mogelijkheden zien.

En vertrouwen voelen dus. Dat ik hiermee nog wel eens een mooi bedrijf mee kon bouwen.

Daar ben ik inmiddels druk mee bezig. Dankzij die sprong, en alle toffe klanten die sindsdien ook dat vertrouwen in mij hebben. Dank daarvoor en stay tuned, want ik ben pas net begonnen.

Zo ga ik komend jaar wéér een spannende stap zetten. Ik ga flink investeren in nieuw aanbod. Zodat ik nog meer ondernemers kan laten zien hoe zij taal als krachtige tool in kunnen zetten binnen hun business. Wederom dankzij een nog helderder beeld van mijn WAT. En ok, ook een vleugje WHY. Omdat ik weet dat ik tegen mijn plafond aan zit qua omzet en voldoening. Omdat ik voel ik nog veel meer te geven heb dan ik nu doe. En omdat ik wederom tot in mijn vezels het vertrouwen voel dat dit het moment is.