Ik geloof dat goede copywriting de absolute basis van je brand en business is. Kun je aantrekkelijk en overtuigend onder woorden brengen wie je bent, wat je doet en waar je voor staat, weten klanten je te vinden en is het simpelweg makkelijker om te verkopen.

Die basis is voor elke ondernemer uniek. Iedereen heeft een eigen verhaal, een eigen woordenschat en een eigen stijl. Ook jij. Als je eenmaal jouw unieke ingrediënten kent, kan ineens alles in je marketing en sales copy. Wat een vrijheid. Wat een plezier ook!

Die vrijheid en dat plezier, daar ga ik met je naar op zoek in een samenwerking. Door op basis van jouw unieke geluid teksten voor je te schrijven, of door jou te laten zien hoe je dat zelf kunt doen.

Als je eenmaal jouw unieke ingrediënten kent, kan ineens alles in je marketing en sales copy. Wat een vrijheid.

OVER DIGNA

EZELSOREN EN HIPHOP

Al voor ik kon lezen trok ik het indrukwekkend glanzende woordenboek bij mijn ouders uit de kast, om daaruit mijn zelfverzonnen verhalen voor te lezen. Vanaf het moment dat ik leerde lezen, was er dus geen boek of stuk papier meer veilig. Ik kon mezelf compleet verliezen in andere werelden, maar ook in de details. Hoeveel ezelsoren (kleintjes, want anders vond ik het zonde) heb ik wel niet gevouwen, om de pagina’s te markeren waar ik een mooie zin of bijzonder woord had gevonden.

Dat gold trouwens niet alleen voor boeken. Ook als ik een nieuwe CD kocht trok ik als eerste het boekje met de songteksten eruit.
En toen ik Nederlandstalige hiphop ontdekte, wist ik helemaal niet wat ik meemaakte. Die creativiteit, humor en vrijheid in taal… Ongekend.

Toen ik na mijn studie – een taal natuurlijk, Duits – in de communicatie en marketing terecht kwam dacht ik: dit is ‘t. Nu kan ik al mijn kunde en creativiteit de vrije loop laten. Nu kan ik eindelijk mooie dingen maken. Want het spel van marketing en de strategie achter succesvolle communicatie vind ik – geïnspireerd door helden als Seth Godin – mateloos interessant. Dus dat deed ik jarenlang, met plezier. Ik schreef, bedacht campagnes, ontwierp en organiseerde events.

Maar ondanks alle fijne projecten, reizen en collega’s miste ik toch iets.

OP MIJN MANIER

Ik voelde me niet vrij om het op mijn manier te doen. Om echt de dingen te maken die ik wilde maken. Om met de mensen te werken met wie ik wilde werken. Op de momenten dat ik het productiefst en creatiefst ben. Dus zegde ik halverwege 2018 mijn baan op en begon ik aan het avontuur waar ik al jaren van droomde: ondernemen.

Rigoureus? Valt wel mee. Als het goed zit, dan weet ik het gewoon. Zo kocht ik bijvoorbeeld ook mijn huis samen met mijn liefde Bas, zonder dat we op dat moment al samen woonden. Zo koos ik tijdens mijn studie ineens voor een baan in Osnabrück, waar ik uiteindelijk twee jaar woonde. En zo besloot ik 10 dagen naar Schotland te vertrekken om daar een boekwinkeltje te runnen in het prachtige Wigtown. Ik wist niet precies waar ik aan begon, maar ik wist intuïtief zeker dat er iets moois op me lag te wachten. En ja hoor: meteen de eerste avond zat ik bij een lokaal gezin aan tafel. De volgende dag kwam de buurvrouw versgebakken koekjes brengen en in de vrije uurtjes maakte ik onvergetelijke roadtrips door het Schotse landschap met Bas… Soms is de realiteit romantischer dan fictie.

Wat een versneller achteraf ook, die trip, want niet lang daarna waagde ik vol vertrouwen de sprong. En hier zit ik, inmiddels in mijn eigen kantoor in Haarlem. Te werken aan prachtige projecten, en te broeden op de volgende stap in mijn bedrijf.

HET VERSCHIL MAKEN

Wat ben ik blij dat ik toen het vertrouwen voelde en voor mezelf koos. Want het is zo lekker om elke dag weer op hoog niveau te sparren en om andere gedreven ondernemers te helpen om hun eigen geluid te vinden. Zodat ze zelf ook helderder gaan zien hoe geniaal het is wie ze zijn en wat ze komen brengen. En zij daarmee hun publiek vol vuur bereiken en het verschil kunnen maken. Daar gaat MIJN vuur dan weer voluit van aan. Van die ondernemers met hun prachtige, belangrijke missies.

Ondernemers die het, net als ik, op hun eigen manier willen doen.

Herken jij jezelf in die omschrijving, ben je nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jou zou kunnen betekenen en wil je verder praten? Neem contact met me op!